Början på början

Kan inte hymla med att det varit ett par tunga månader sedan Gaia gick bort. Den där sista timman hos veterinären kommer jag aldrig kunna rista ur minnet. Men som tur är har jag andra minnen som också etsat sig kvar, fina och kärleksfulla bilder av vår tid tillsammans. Om jag inte träffat Gaia hade det nog tagit längre tid för mig att ompröva många av mina gamla sanningar om vad som är värdefullt. Och jag hade nog inte vågat flytta till Gotland.

Jag började redan för ett år sedan leka med tanken på en hund till, en lillasyster som skulle bli min tävlingshund. Tanken var att jag skulle utöka min och Gaias flock under våren 2015, men som det nu blev tidigarelade jag planerna. Det är mycket att planera och ta ställning till när man letar valp. Jag vill ha en rottis som är mentalt stabil, frisk och som kommer funka i lydnad och bruks på sikt. En älskad familjemedlem att utvecklas med. På lördag åker jag upp till Rottrobis i Sundsvall och hämtar min Uni. Jag är pirrig som inför en dejt med någon man är kär i. Har förberett allt som går att förbereda: leksakskorgen är full med kampleksaker i dubletter, frysen laddad med färskfoder och ben lagom stora för en valp, imorgon åker jag och hämtar den nya bilburen.
Och sedan börjar vi en sjukt spännande resa tillsammans, Uni och jag.

2 reaktioner på ”Början på början”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *