Föreläsning: Kamphund – historia, beteende och myter

Den 1 oktober arrangerar ju jag en föreläsning. Jag har bjudit in Irene Westerholm från Hundläroverket för att prata om kamphundar. Ska bli superintressant tycker jag och en hel del anmälningar har kommit in. Föreläsningen vänder sig till dig med hundintresse i allmänhet, det är en bra raskunskapsfördjupning oavsett om du är hundnörd i allmänhet eller som jag pluggar till hundinstruktör. Du kan anmäla dig fram till den 16 september, så är du intresserad är du välkommen att maila mig!

Kamphund – historia, beteende och myter
Nej, den låser inte sina käkar, den är inte avlad för att vara aggressiv och den är inte överrepresenterad i bettstatistiken. Myterna kring pitbullterriern är många och felaktiga. Under kvällens föreläsning ger Irene Westerholm en introduktion till hundar av bull- & terriertyp och deras historia, beteende och hur du hanterar deras olika egenskaper i vardagliga situationer. Föreläsningen vänder sig till dig som är intresserad av att få reda på vad det är för hund som gömmer sig bakom skräckrubriker och uppskruvade tonlägen i debatten om ”farliga hundar”.

Om Irene
Irene Westerholm driver sedan 1999 hundutbildningsföretaget Hundläroverket. Hon har en examen som etolog vid Stockholms universitet och är utbildad hundinstruktör via HUNDutbildningsgruppen. Irene fungerar också som sakkunnig i rättsliga frågor rörande brott mot vår djurskyddslagstiftning och djurplågeri och medverkar kontinuerligt i radio, tv och tidningar om hundars beteende, inte minst om kamphundar.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *