Helgens instruktörsutbildning

Jaha, det kommer ju ta halva den här måndagen för att smälta alla intryck från instruktörshelgen. Som vanligt känner jag mig superinspirerad och på väldigt gott humör efter en förstklassigt hundnördig helg som den här. Det bästa var förstås att Gaia var pigg på ett ytterst okaraktäristiskt vis. Hon började till och med att störa under de teoretiska passen! Rastlös rottweiler ger en glad matte – den fulla medicindosen verkar ha kickat in rejält.

På helgens schema stod avståndslydnad. Det var mycket inkallning och inkallningsrelaterade övningar. Det gäller att fokusera på många saker, för vi ska ju lära oss övningarna så att vi kan dem bra själva, men också hur vi lär ut dem till kommande elever. Vädret var ju fantastiskt och det var helt underbart att vara ute hela förmiddagarna och träna hund. Gaia fick en kompis också! Amstaffkillen Texas gick hem hos min surpuppa.

Vi slutade 17 igår och eftersom Gaia hade energi kvar promenerade vi hem från Årstaberg, gick genom skogen och tog ett dopp i viken sedan. Det var ingen unik idé – skogen kryllade av människor som ville fånga de potentiellt sista varma sommardagarna. Jag tänkte att snart, snart har jag en bil och då ska vi åka långt bort min hund och jag. Till en riktig skog där stigarna inte är trafikerade som motorleder i rusningstid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *