Hundskola för barn start 30 maj

Hundskolan är för barn som lever med hund (oavsett om familjen har en egen eller om det finns en hund barnet brukar hjälpa till att rasta). Under kursen får barnen lära sig att samarbeta med sin svansviftande kompis. Vi tränar på kontakt och kommunikation. Målet är att barnet ska lära sig att lära hunden saker, men också få en trygghet i att läsa hundars kroppsspråk och förstå hundars beteende.

Naturligtvis arbetar jag med positiv förstärkning – det gäller både två- och fyrbenta elever.

Praktiska läxor kommer att ges mellan kurstillfällena. Det kan vara att träna på en viss övning eller uppleva någonting med sin hund. Vuxna anhöriga får självklart vara med under hundskolan, men det är barnet och hunden som kommer att göra övningarna tillsammans. Efter varje lektion mailas en sammanfattning av de övningar vi gjort.

Sista lektionen blir det läxförhör (i form av tipspromenad) och givetvis får alla barn betyg (det vill säga ett fint diplom).

Hundskolan är på 5 x 60 minuter och kostar 1 100 kr. Barnen bör vara någonstans mellan 8-14 år (och kunna föra sin hund självständigt). En hund får ha med sig flera barn (om ni har två syskon men en hund till exempel).

Kursen startar 30 maj klockan 18-19 hemma hos mig i Bäl

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *