Kommande kurser vårvinter

hundkurs Gotland Kompis hundträning

I veckan hade jag avslutning på de två första kurserna för 2017: det var valp- och klicker grundkurs som gått under fem veckor. På onsdag den 15 februari startar jag vardagslydnad och fortsättningskurs som båda är fullbokade.

De här kurserna har platser kvar:

5 april 18-19 – Klickerkurs för valpar

Klickerträning är en metod som bygger på att vi lär hunden att frivilligt erbjuda beteenden. Med hjälp av klickern kan vi markera exakt när hunden gör rätt. Vi korrigerar inte fel utan sänker istället våra krav om det blir för svårt. Det gör att vi får hundar som gillar att träna, älskar att ta kontakt med sin människa och får lätt att lära sig.

På min Klickerkurs för valpar får du lära dig grunderna i metoden klickerträning samtidigt som vi lär in vardagsbeteenden som sitt, ligg, gå fint i koppel och inkallning. Det är färre övningar än på min vanliga valpkurs, men eftersom du lär dig principerna för hur du tränar är det lätt för dig att använda metoden för andra beteenden.

Förkunskaper: inga
Valpens ålder: 12 veckor till 8 månader
Passar dig som: är nyfiken på klickerträning, har ett intresse för att träna hund, vill hålla på med en hundsport i framtiden, vill lära din hund roliga tricks
Kursen hålls på Gute hundcenter 18-19 fem onsdagar i rad med start den 5 april. Den kostar 1 100 kronor. Teorihäfte ingår och läxor ges mellan varje tillfälle.

anmälan till: anna@arkiv.kompishundtraning.se

 

5 april – Vardagslydnad 19-20

Under kursen i vardagslydnad arbetar vi på att fördjupa kontakten mellan hund och förare. Vi börjar träna in det mesta vi vill att vår hund ska klara av – koppelträning, ligg, sitt, stå, stanna kvar, inkallning och förbudsträning.
Vi bygger på med störningar och försvårar övningarna genom att bland annat kräva mer stadga, det vill säga att hunden till exempel kan sitta kvar på en bestämd plats en längre stund.
Vi anpassar övningarna individuellt efter ekipagens olika nivåer. Du och din hund behöver inte ha gått någon kurs tidigare för att kunna vara med på vardagslydnaden.

Den här kursen hålls inomhus i Gute Hundcenters fina lokaler.

Under lektionerna varvar vi övningar med praktik och pratar bland annat om: inlärning, friskvård, hundars kroppsspråk och om vikten av aktivering. Första lektionen får deltagarna Kompis! teorihäfte som vi utgår från.

5 gånger 60 minuter
1100 kr
Anmälan till: anna@arkiv.kompishundtraning.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *