Läsa hund

Har haft en riktigt bra utbildningshelg igen. Tror att vi gjort hälften på hundinstruktörsutbildningen nu, känns nästan lite konstigt. Det är ju en himla förmån att träffa annat hundfolk en hel helg i månaden och bara diskutera hund.

Helgen som gick hade vi tema ”läsa hund” och studerade kroppspråk under hundmöten på vovvar som vi lånat in. Lördagen var det valpars språk som stod i fokus och under söndagen koncentrerade vi oss på våra vuxna fyrbeningar. Vi diskuterade varje möte och tittade sedan på en inspelning av det, för att verkligen studera alla signaler hundarna sände ut. Jag tycker att jag generellt är väldigt uppmärksam på vad Gaia berättar med kroppen, men efter det här kommer jag studera henne med större skärpa.

Vi skulle egentligen inte ha med våra egna hundar den här helgen men som ensamstående rottweilermorsa är det inte så kul att lämna vovven ensam under helgen. Gaia fick ett eget VIP-rum (egentligen var det ett av rummen på hunddagiset) där hon fick ligga och smaska märgben. Trots att hon inte deltog i övningarna har hon varit helt slut om kvällarna – många lukter och doftintryck blev det.


Älskar den här bilden, ser ut som hunden vänder sig mot mig och säger ”schhh”

Fint ska det va! Eget rum till prinsessweilern.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *