Rallylydnad i Årsta

Jag är ju något av en Årstapatriot och tycker verkligen om lokala initiativ som gör att vi som har gemensamma intressen kan samlas på ett enkelt sätt på hemmaplan. Tidigare i höstas arrangerade jag en föreläsning om kamphundar och jag planerar att göra två liknande arrangemang under våren. Förra veckan blev jag tipsad om en rallylydandsgrupp i Årsta! Ett gäng som, helt ideellt, samlas en gång i veckan och tränar med riktiga skyltar och allt. Eftersom jag tänkt anmäla mig och Gaia till en sådan kurs någon gång i framtiden tänkte jag att det här skulle vara ett bra tillfälle att testa på det hela.

Sagt och gjort – igår gav vi oss iväg (dunjacka och långkalsingar på mig) och träffade upp ett litet gäng i en av Årstas alla parker. Fick en introduktion och en ganska klurig bana att ta oss igenom. Tyvärr var jag trött efter ett par intensiva jobbdagar och Gaia var fullkomligt besatt av att spåra och äta harbajs, så jag måste säga att vår prestation var under all kritik – men själva rallylydnaden verkar faktiskt riktigt rolig och vi kommer absolut att försöka fortsätta att gå på träningarna. Kul att lära känna nytt hundfolk i hemmakvarteret och skönt att inte behöva ta bilen och åka iväg någonstans för att hitta på något riktigt hundigt.

Om du också bor i Årsta och vill träna rallylydnad kan du ansöka om medlemskap i gruppen på Facebook.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *