Sakta men säkert

Gaia har ju haft ett par tuffa månader, som jag skrivit om tidigare, med väldig hälta som det tog tid att få bukt med. De senaste två veckorna har vi börjat gå riktiga promenader igen. Det är allt något annat det, än att gå ett litet varv runt kvarteret. Vi har varit i Tyresta och i Flatenreservatet, i Ågesta och förstås gått våra längre rundor hemma i Årstaskogen. Igår gästspelade vi till och med i Nackareservatet. Jag har lagt upp det så att vi tar en längre tur varannan eller var tredje dag, och mindre rundor tiden däremellan. Det gäller att inte göra aktiviteter som överanstränger frambenet, men ändå bygger och underhåller befintlig muskulatur. Sakta men säkert för att få en Gaia som håller så absolut länge som möjligt. Hon går för närvarande på kosttillskottet Glucovett som jag tycker fungerar bättre än grönläppad mussla jag gav innan, men nu har jag fått tips om ytterligare ett preparat som kort och gott heter ”led och brosk”. Det ska shoppas när Glukovetten knaprats upp. Jag hade egentligen planerat att gå en friskvårdsutbildning för hund nu i höst, men eftersom jag ska börja plugga på Gotland har jag helt enkelt fått lägga ner det för det närmsta året. Vi kämpar på ändå, Gaia och jag.

Fredagskvällen ska ägnas åt att titta på tävlingarna på Södertälje brukshundsklubb – rottisklubben har ett stort arrangemang hela helgen och ikväll är det lydnad. Ska bli jättekul att se alla ekipage och för mig som planerar att utöka min blygsamma lilla flock det närmsta året är det lite extra spännande. Anteckningsblock och kamera med, med andra ord!

20140627-095346-35626588.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *