Shejping med termovantar

Gaia älskar att rulla sig i snö. Gärna den där hårdpackade, glatta varianten som nästan påminner om is. Hon slänger sig ner gång på gång.

Jag tänkte att jag den här säsongen skulle passa på att fånga hennes rullningar och shejpa dem. Det ges så många möjligheter till klick-och-godis varje dag att det borde gå relativt fort. Det var åtminstone vad jag tänkte i förrgår när jag fick den potentiellt briljanta idén.

Men så var det detta med kylan och termovantarna ovanpå fingervantarna och en klicker på dem och köttbullebitar i fickan – och att hinna få ner jättehänderna och greppa godiset just när jag klickat. Herregud. Har jag inte övat på simultankapacitet och fingerfärdighet innan blir det desto mer nu.

Min shejpingplan är i alla fall följande:

* Innan Gaia rullar sig går hon och liksom ”slänger” med frambenen och duttar med nosen i marken – då är jag beredd

* När hon lag sig ner och rullat över på rygg klickar jag och ger godis, jag förstärker ytterligare en gång med klick och godis när hon ligger kvar

* Jag backar sedan undan och oftast reser sig Gaia upp men gör om proceduren ganska snart

Så får vi se hur det här utvecklar sig, vore väldigt roligt om det fungerar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *