Vi kommer i fas

Intensiva och härliga valpdygn. Jag ställer klockan på tretimmarsintervaller på natten och vinglar ut i trädgården med Uni. Vi är lite oense om aktivitetsnivån efter, kan man väl säga. Jag är i princip fortfarande sovande medan hon kan tänka sig att busleka en halvtimma eller så.

 

Är väldigt impad av min valp faktiskt. Hon är cool och lugn inför nya situationer. De här första veckorna ska vi bara lära känna varandra och tränar bara på sådant som kommer naturligt i vardagen: åka lite bil, fasa in färskfodret, klippa klor, namnträning, sitta lugnt i knät, gå i koppel, undersöka nya miljöer och så vidare. Jag har skaffat en särskild träningsdagbok till Uni där jag skriver i allting för att kunna följa upp och ha koll. I förrgår kväll introducerade jag den läskiga leksaken Petflaskan. Hon morrade och skällde men var nyfiken. Dagen därpå vågade hon putta på den betydligt hårdare när jag satt med och hon skällde inte ett dugg på den. Idag har hon lekt med den helt självständigt, till och med sprungit runt i huset med den (och gömt den under sängen).

 

Imorgon ska vi göra ett försök att vara med i skolan de första två timmarna. Vi har textsamtal i halvklass och jag kombinerar miljöträning för Uni med textrespons för mig. Återstår att se hur stringent jag kan vara i mina analyser efter den här hackiga nattsömnen som inte ens kaffe biter på. Däremot nyponsoppa! Och valppussar förstås._DSC6198_red

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *