Alla dessa kurser

Igår avslutade vi kursen i tävlingslydnad som vi gått på sex veckor i rad. Måste säga att det nog är den kurs jag fastnat för mest. Tycker det är ett jätteintressant sätt att jobba med samarbete och kontakt på, och dessutom är det vackert! Ja, kanske inte Gaia och jag direkt, men vi har kollat en hel del videoklipp och att se ett totalfokuserat ekipage som samtidigt strålar av arbetsglädje, det är vackert tycker jag. Till våren följer vi upp det här med nästa nivå i tävlingslydnaden alternativt den första nivån i bruksklassen.

Gaia är överlag väldigt duktig på kurs, det är som att hon köper förutsättningarna. Det är hundmöten hon har svårt för, men när vi väl är i en situation där alla hundar är på plats och jobbar – då går det rätt bra faktiskt. Vi tränar regelbundet på en fotbollsplan hemma men då kan det nästan vara svårare för henne att koncentrera sig. Kanske är vi båda mer fokuserade bland andra hundar och med en instruktör som tittar, det är så mycket att hålla reda på att det helt enkelt inte går att tänka på något annat.

Det har blivit en hel del, ganska olika, kurser för oss. De två första anmälde jag oss till med målet att göra Gaia så pass bekväm med andra hundar att vi skulle kunna gå ”vanliga” kurser. Och den målsättningen är ju faktiskt i hamn nu. Vilken resa!

Här kan du läsa om alla kurser vi har gått.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *