Det är svårt att vara arg när man äter mjukost

kursen som vi går fick vi tipset av vår instruktör Irene att belöna med mjukost på tub under skvallerträningen. Skönt för oss som gärna slipper köttbulleextrakt under naglarna. Vi hade nämligen fått instruktioner att använda ”mjukt godis”. Irene berättade att det lugnar hundarna mer än att knapra på något hårt samtidigt som de skäller på varandra. Det är helt enkelt svårare att vara arg samtidigt som man slickar på något.

Tänk dig själv att skälla ut din värsta antagonist samtidigt som du äter en mjukglass, t.ex.

Igår kom Gaias värsta fiende spatserande i parken och skällde på oss från långt håll. Vi hade lekt ”kleta-mjukost-på-tall-leken” (den är mycket användningsbar, den där mjukosten) men vid det här laget vacklade Gaias uppmärksamhet något och hon riktade istället blicken mot den andra hunden. Jag andades det lugnaste jag kunde och tryckte ut lite skinkost ur tuben.

Det magiska inträffade: Gaias kroppspråk blev neutralt. Hon var helt tyst. Tittade på osttuben och på mig.

Fiendehundens husse (som är mycket trevlig) och jag hälsade på varandra. Och njöt därefter av den relativa tystnaden (man kan inte skvallerträna barn och skator) i parken. Jag sjöng tyst mjukostens lov.

4 reaktioner på ”Det är svårt att vara arg när man äter mjukost”

 1. Hej!

  Tack för kommentaren på min blogg, kul att du gillar den :)
  Är dock väldigt dålig på att uppdatera, hoppas bli bättre på det.

  Va kul att du går hos Irene :)
  Tindra fick ju valpar förra vintern och en av valparna har gått (och går kanske fortfarande, jag vet inte) hos henne.

  Ett tips om man vill variera med köttbullar ibland ändå är ju faktiskt att steka sina egna på ren nötfärs utan vare sig salt eller kryddor i, kanske ägg bara som håller samman färsen.

  Hon är fin din tjej, och va kul när man märker att träningen ger resultat :)

  Hälsningar Gullan

 2. Tack för kommentaren i min blogg så jag hittade till din :)

  Det där med mjukosten har jag inte tänkt på men de har helt rätt i tanken. Har ju köpt en lick treat och det måste ju funka på samma sätt fast kanske kladdigare i fickan.

  Bollen är super du får fundera på att skaffa dig en sådan. Har inte provat att lägga i någonting i den är som den fyller sin funktion på gården och kastas runt med så den lilla blir trött ;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *