Föreläsning: Kamphund – historia, beteende & myter

Jag arrangerar en föreläsning! Alla bloggläsare är förstås hjärtligt välkomna. Finns även som evenemang på ansiktsboken.

Kamphund – historia, beteende & myter

Nej, den låser inte sina käkar, den är inte avlad för att vara aggressiv och den är inte överrepresenterad i bettstatistiken. Myterna kring pitbullterriern är många och felaktiga. Under kvällens föreläsning ger Irene Westerholm en introduktion till hundar av bull- & terriertyp och deras historia, beteende och hur du hanterar deras olika egenskaper i vardagliga situationer. Föreläsningen vänder sig till dig som är intresserad av att få reda på vad det är för hund som gömmer sig bakom skräckrubriker och uppskruvade tonlägen i debatten om ”farliga hundar”.

Om Irene
Irene Westerholm driver sedan 1999 hundutbildningsföretaget Hundläroverket. Hon har en examen som etolog vid Stockholms universitet och är utbildad hundinstruktör via HUNDutbildningsgruppen. Irene fungerar också som sakkunnig i rättsliga frågor rörande brott mot vår djurskyddslagstiftning och djurplågeri och medverkar kontinuerligt i radio, tv och tidningar om hundars beteende, inte minst om kamphundar.

Föreläsningen arrangeras av Anna Amnéus som håller på att utbilda sig till hundinstruktör och driver bloggen Hundår. Föreläsningen kostar 200 kronor, fika ingår. Anmäl dig senast 16 september till anna.amneus@gmail.com 

 
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *