Föreläsning om tandhälsa

Igår hade jag en sådan där härligt hundnördig kväll och var på föreläsning om hundens tandhälsa. Det var Therese från Working Dog Stockholm som höll i föreläsningen och gjorde mig betydligt mer kunnig i ämnet – och givetvis betydligt mer paranoid gällande Gaias tandhälsa…

På instruktörsutbildningen har vi pratat om nackdelarna med att låta hunden tugga på tennisbollar och faran med just det här var något som diskuterades igår. Tydligen är materialet som tennisbollar är gjorda av att jämföra med sandpapper – inte konstigt att Gaia som tuggade en om dagen på ett maniskt vis när jag fick henne har slipat ner sina tänder så att huggtänderna är kapade horisontellt.

Vi pratade också om tandlossning och andra tandsjukdomar och om förebyggande åtgärder. För mig som är en renodlad humanioraperson var det väldigt intressant att få mig något naturvetenskapligt till livs… (Jag är en sån som får googla hälften av det veterinären säger). 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *