Glädjefnattig, stolt och lättad

Äntligen, som det heter. Idag tog jag mitt diplom som hundinstruktör och är alltså av Hundens Hus betrodd att hålla egna kurser! Jag gör inte prov så ofta numera av naturliga skäl och var faktiskt ganska nervös, men efter två dagar av teoretiskt och praktiskt test fick jag alltså reda på resultatet idag. Det har varit ett spännande år och inte helt lätt att bolla heltidsjobb med instruktörsutbildningen (med allt vad det inneburit av att skriva bokrecensioner, träna projekthundar och hålla kurs), min egen träning (nu i efterhand fattar jag inte riktigt att jag lyckades genomföra tre matcher under året som gick), träning och motionering och kvalitetstid med Gaia och ett par lite mindre frilansjobb (en artikel kommer snart i en digital hundtidning, hoppas ni kommer att gilla den). Och nu snickrar jag det sista på hemsidan och på min Facebookgrupp, hoppas kunna lansera det hela om någon vecka och kommer att börja erbjuda kurser i april.

Isabell, Micke och världens bästa kamphund bjöd över mig och Gaia på pizza för att fira min examen. Det var vår på riktigt i luften och hundarna hittade som vanligt en större stock som de hjälptes åt att demolera tills tandkötten blödde. Och jag var sådär glädjefnattig, stolt, lättad och lycklig. En känsla att stoppa på burk, sätta i skafferiet och ta fram och sniffa på ibland när det är motigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *