Hundsim

Jag har länge velat ta med Gaia på simning. Innan jag fick körkort och bil (vilket hände i augusti – fortfarande jippikänslor varje gång jag sitter bakom ratten!) kändes det smått omöjligt, men igår tog jag tag i projektet och vi åkte till Haninge hundhälsa.

De första gångerna kommer vi att ha med en instruktör som visar hur det hela fungerar och hjälper mig att avgöra hur mycket Gaia klarar av, men målet är förstås att kunna gå dit och simma på egen hand.

Vi började med att ta på Gaia en ordentlig flytväst. I den knäppte vi fast två linor: en vid huvudet och en bak på ryggen, och hon fick gå ner i bassängen via en ramp. Hon såg inte helt bekväm ut med situationen men började simma, då sträckte vi linan så att hon låg kvar på samma ställe och ”trampade vatten”. Instruktören förklarade att vi så här i början inte vill ha Gaia för nära  bassängkanten, för då kan hon skada sig om hon plötsligt får för sig att ta sig upp ur poolen. Gaia fick simma i intervaller om två minuter, sedan halade jag in henne till mig och lyfte henne under benen så att hon bara kunde hänga och vila i en minut.

Jag var nog nästan lika blöt som Gaia i slutändan. Jag hade tänkt ta med mig kameran och föreviga det hela men än så länge har jag för få armar för det arrangemanget… Men så fort vi blivit mer vana vid simsituationen kommer jag att dokumentera, var så säkra!

Efter att jag fönat Gaia torr och satt på täcke fick jag gå in till den större bassängen och se på när en kvinna motionerade sin rottishane. Jättekul att se hur han älskade att simma helt fritt i bassängen, givetvis med en boll i munnen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *