Kamphundsboken

Igår var duktiga Irene Westerholm från Hundläroverket hos Malou i TV4 och pratade kamphundar. Man kan se klippet under några veckor här. Den nyfikna kan också läsa en sammanfattning av vad Irene sade när jag arrangerade en föreläsning med henne i höstas här.

Anledningen till att det pratas kamphund i TV är ”Kamphundsboken” som Irene och Åsa Tuva Bergh just gett ut. Det är en väldigt intressant studie i kamphundarnas ursprung, beteende och de myter som omger dem. För mig som instruktör är det en självklar fortbildning att läsa boken men jag skulle tro att de flesta hundentusiaster har behållning av den. Delarna som handlar om hundens historia och beteende varvas med intervjuer med hussar och mattar som på olika sätt är aktiva med sina kamphundar: allt från att tävla i lydnad till att ha utbildat jycken inom vårhundssegmentet. En inte helt oväsentlig del av boken handlar också om träning och friskvård på ett väldigt konkret sätt och går förstås att tillämpa på alla hundar.

För egen del antar jag att stafettpinnen vad gäller läsning borde gå vidare till något om retrievers. Där skulle jag behöva lära mig mer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *