Massagetips?

Jag masserar Gaia en gång om dagen efter instruktioner från sjukgymnasten. Jag är rätt dålig på att massera människor men vovven är ju sju resor svårare! All päls som är i vägen till att börja med, men också att hon gärna vill vara med och slicka på mina händer när jag masserar… Har googlat youtubeklipp för inspiration men inte hittat någon egentlig favorit än.

Nu till problemet: Gaia ska ligga ner på sidan när jag masserar. Ena sidan fungerar bra, men när jag är klar med den och ska göra nästa är det jättesvårt att få damen att gå med på detta. Jag får henne att stå, sedan ligga ner igen, men det är väldigt svårt att kommunicera att det nu är ”sida två” som gäller. Ibland blir hon jättefrustrerad för att hon inte förstår och står bara och skäller, vilket slutar med att jag känner mig som världens sämsta pedagog.

Jag tror att det beror på att hennes grundläggande lydnad inte är tillräckligt inövad. På ”ligg” lägger hon sig sällan med lika belastning på båda bakbenen, utan på sidan av ena höften och med båda benen åt samma håll. Då går det inte att genom massagen försiktigt ”tippa” henne till rätt sida.

Någon som har något som helst tips kring hur jag kan göra med detta?

2 reaktioner på ”Massagetips?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *