Närlydnad och valpfrossa

Vi har legat däckade i soffan sedan 19-tiden, Gaia och jag. Första gången som hon fick vara med på hundinstruktörsutbildningen och det gick över förväntan. Två gånger skällde hon på de andra, men det var nästan vad jag räknat med för jag känner min tjej och visste att schäfertiken och akita/schäfertiken inte skulle bli Gaias… soulmates sådär på direkten. Efter lite skällande var det dock bra och Gaia låg på golvet och vräkte sig med magen i vädret och var väldigt avslappnad. Vi tränade vardagslydnad hela förmiddagen och sedan var hundarna rätt slut som artister, så resten av dagen fokuserade vi på teoribiten.

Valparna på kursen växer så det knakar och rottisvalpen Atlas och Gaia fann varandra direkt. Hon är så där med andra rottweilesr, avspänd och fin faktiskt, men även de andra valparna umgicks hon med (även om hon hon morrade avvärjande åt labbevalpen som slängde en lite för lång blick åt hennes tuggben till).

För egen del fick jag en hel del nya insikter idag, bland annat hur man kan jobba för att få hunden att sätta sig i en ordentlig fotposition, tajt vid sidan. Det kommer vi arbeta mycket mer hela sommaren, Gaia och jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *