Rallylydnad för nybörjare 17/9

Rallylydnaden är en väldigt populär hundsport! I nybörjarklassen finns 33 skyltar som berättar vilket moment du och din hund ska göra – på en tävling vet du aldrig vilka moment som kommer att dyka upp! I första klassen tävlar man i att gå slalom mellan koner, kunna stå/sitta/ligga still, att hunden följer sin förare i olika tempon med mera. Sporten är anpassad så att alla raser har mer eller mindre lika förutsättningar. I första klassen är hunden kopplad och genom alla klasser får man prata, peppa och föra hunden med såväl handtecken som verbala signaler.

Under den här kursen kommer vi gå igenom grunderna för en tävlingsmässig följsamhet och stadga med målet att kunna träna rally som aktivering eller för tävling.

Inför kursen ska du läsa igenom häftet med regler för nybörjarklassen och du kommer också få två övningar som är bra att ha lite koll på när vi börjar kursen (ett signalord för rätt beteende och att hunden kan “handtarget”). Det är för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen när vi ses.

Rallykursen kommer att gå utomhus hos mig i Bäl med start tisdag 17/9 klockan 18:00-19:15. Vi ses fem veckor i rad, kursen kostar 1300 kr och det är kläder efter väder som gäller.

På min FB-sida kan du kika på videor när jag och mina hundar tävlar och tränar rallylydnad, kika under rubriken “rallylydnad och lydnad” här.

Vi tävlar aktivt i sporten, Uni och jag i Mästarklass (den högsta klassen) och Hilja och jag i Fortsättningsklass (den andra klassen).

ANMÄL DIG genom att maila adress, mobilnummer samt mail till anna@arkiv.kompishundtraning.se OBS att anmälan är bindande! Du kan sjävklart maila mig för att ställa frågor om kursen. Längst ner på den här sidan kan du läsa om kursvillkor samt lagring av personuppgifter. 

Kompis! positiv hundträning, hundkurs Gotland, hundtränare Gotland, hundträning Gotland, Anna Amnéus

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *