(FULL) Rallylydnad för nybörjare start 3 sep

Rallylydnaden är en relativt ny sport som blivit superpopulär! I nybörjarklassen finns 33 skyltar som berättar vilket moment du och din hund ska göra – på en tävling vet du aldrig vilka moment som kommer att dyka upp! I första klassen tävlar man i att gå slalom mellan koner, kunna stå/sitta/ligga still, att hunden följer sin förare i olika tempon med mera. Sporten är anpassad så att alla raser har mer eller mindre lika förutsättningar. I första klassen är hunden kopplad och genom alla klasser får man prata, peppa och föra hunden med såväl handtecken som verbala kommandon. 

Under den här kursen kommer vi gå igenom grunderna för en tävlingsmässig följsamhet och stadga med målet att kunna träna rally som aktivering eller för tävling.

Inför kursen ska du läsa igenom häftet med regler för nybörjarklassen och du kommer också få två övningar som är bra att ha lite koll på när vi börjar kursen (ett signalord för rätt beteende och att hunden kan “handtarget”). 

Rallykursen kommer gå utomhus hos mig i Bäl följande dagar och tider:

3/9 kl 19:15-20:30

17/9 kl 19:15-20:30

1/10 kl 18-19:15

8/10 kl 18-19:15

15/10 kl 18-19:15

Den kostar 1300 kr och det är kläder efter väder som gäller.

På min FB-sida kan du kika på videor när min vuxna hund Uni och jag tränar rallylydnad, kika under rubriken “rallylydnad och lydnad” här. 

Vi tävlar aktivt i sporten och debuterar under sommaren i den avancerade klassen (som är nivå tre av fyra).

ANMÄL DIG genom att maila adress, mobilnummer samt mail till anna@arkiv.kompishundtraning.se OBS att anmälan är bindande! Du kan sjävklart maila mig för att ställa frågor om kursen. Längst ner på den här sidan kan du läsa om kursvillkor samt lagring av personuppgifter. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *