Röd dag på akuten

När jag pluggade och jobbade extra på förskola lärde jag mig att använda uttrycket ”tokigt”. Det är väldigt användbart faktiskt, ”nu blev det lite tokigt” kan man säga för att avdramatisera en skärmytsling eller en kullvält tallrik gröt eller bara ett par termobyxor som tagits på bak och fram.

Idag blev det lite tokigt faktiskt. Gaia och jag mötte upp kompisarna Björn (människa) och Romeo (rottweiler) för en promenad längs med Trekanten bort till Vinterviken. Gaia ville gärna bada men vid ett tillfälle ramlade hon i vattnet när hon nog egentligen bara tänkt nosa lite på det. Och när jag bundit henne vid ett träd gjorde hon ett utfall mot en hund en bit bort och rycktes till av tvärstoppet (björkens muskelmassa är rätt mycket mer än min egen). 
Och sedan hittade jag det här djupa såret på vänster framben. Bara att lunka tillbaka till bilen och Björn skjussade oss till Bagarmossen och akuten. Efter drygt en timma fick vi beskedet att de inte skulle kunna ta emot oss idag men att vi måste uppsöka veterinär imorgon. En tratt fick vi med oss också men märkligt nog låter Gaia såret vara ifred än så länge. 
Och vi som bara skulle ha en picknick.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *