Tysta leken börjar… Aldrig?

Fredrik Steen skrev på sin blogg för ett tag sedan om att ha en ”tyst dag” med sin hund. Detta för att öva upp andra sätt att kommunicera – med kroppspråk, genom att röra vid hunden osv. Jag tyckte det lät väldigt vettigt och funderade på att ta en helt ordlös dag och på så sätt öva upp Gaias lyhördhet.

Jo, tjena.

Att skala bort ord går bra. Som att inte säga ett mesigt ”nej, nej gör inte så, nej jag vill inte att du nosar där nej” och byta harrangen mot ett bestämt ”nej”. Men att vara helt tyst? Uppriktigt sagt är utmaningen större för mig att knipa än vad det skulle vara för Gaia att förstå mig, är jag rädd.

Men en tyst promenad, det vore kanske lagom att börja med?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *