En himla massa vardagslydnad

Ironiskt nog är det så mycket hundträning den här veckan att jag inte hinner med att drilla mitt eget monster. I måndags körde jag motorväg i regn och mörker för första gången (haft mitt körkort i drygt tre veckor och min bil tio dagar) ut till Sollentuna och tränade min projektvalp. Oj vad stor han hade blivit! Som den dvärgschnauzer på fyra månader han är ser han förstås fortfarande ut som ett mjukisdjur, men ändå. Vi tränade koppelgående, hantering och det där som är så svårt när man är en valp – att inte ta en bit köttbulle förrän man får ett ”varsågod”. Gaia satt under tiden instängd i ett gästrum där hon passade på att noggrant snoka igenom en papperskorg för att sedan systematiskt sprida innehållet på olika platser i rummet. Ikväll ska jag träffa min andra projekthund, en chihuahua på ett och ett halvt år som jag tränar vardagslydnad med. Det är en försiktig fröken det där men idag ska vi se om vi kan få till en U-sväng och ett ligg.

Annars njuter vi av den här tidiga hösten, Gaia och jag. Ut i skogen vid sex på morgonen och ser hur världen blir ljusare och ljusare tills det faktiskt är morgon på riktigt när vi kommer hem. Tung doft av jord och blöta löv – det är grejer det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *