Hundskola för barn

rottweiler, hundkurser gotland, kompis hundträning

Förra våren höll jag kursen ”Kompis! Hundskola för barn” – en lekfull kurs med fokus på klokt umgänge mellan barnet och hunden. Jag skulle tycka det var roligt att dra igång en kurs igen och undrar om det finns intresse? Maila mig i så fall på anna@arkiv.kompishundtraning.se eller skriv en kommentar till det här inlägget! Kursen kommer att börja i februari och vara hemma hos mig i Bäl.

Hundskolan är för barn som lever med hund (oavsett om familjen har en egen eller om det finns en hund barnet brukar hjälpa till att rasta). Under kursen får barnen lära sig att samarbeta med sin svansviftande kompis. Vi tränar på kontakt och kommunikation. Målet är att barnet ska lära sig att lära hunden saker, men också få en trygghet i att läsa hundars kroppsspråk och förstå hundars beteende.

Naturligtvis arbetar jag med positiv förstärkning – det gäller både två- och fyrbenta elever.

Praktiska läxor kommer att ges mellan kurstillfällena. Det kan vara att träna på en viss övning eller uppleva någonting med sin hund. Vuxna anhöriga får självklart vara med under hundskolan, men det är barnet och hunden som kommer att göra övningarna tillsammans. Efter varje lektion mailas en sammanfattning av de övningar vi gjort.

Vi avslutar med en liten uppvisning där barnen får visa upp vad de och hundarna har lärt sig!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *