Isglass och hyss

Underbart väder för en soltörstande matte, inte lika underbart väder för en rottweiler. Gaia har fått ligga under parasollet på balkongen (där det av någon anledning alltid blåser) och ätit isglass – det vill säga Frolic och ostkuber som frusits med vatten i gamla creme fraicheburkar. Vi avslutade gårdagen och började söndagen vid stranden nere vid Årstaviken. Sval sand och pollendränkta sötvattensvågor, det var något för weilern det.

Sedan i torsdags morse har jag minskat Gaias smärtstillande drastiskt och på tisdag ska de fasas ut helt. Jag tyckte inte att de gjorde så mycket för hennes humör men nu när dosen är en tredjedel av vad den varit märker jag hur energin – också i den här värmen – kommer tillbaka. Antalet hyss sedan i torsdags uppgår till i alla fall två om dagen och består av bland annat stulna och sedemera demolerade matlådor (de VAR diskade!), länsade godisförpackningar och idoga stöldsförsök av kladdkaka. Underbart med en pigg jycke igen, även om jag skulle ljuga för mig själv om jag sade att hältan var över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *