Vår spretiga väg till rallytitel

rallylydnad, RLD N, hundkurs gotland

I helgen var vi och tävlade rallylydnad i Uppsala. I somras gjorde vi två godkända resultat på hemmaplan men behövde ett tredje för titel och uppflyttning till fortsättningsklassen. Vi har haft en lite krokig historia med rallylydnaden. Jag tycker inte det är lika roligt som lydnaden och upplever regelverket som en typisk ”pluggsport” – det är förfärligt många regler att ha i huvudet och förmedla ner till fötterna. Oj vad många avdrag vi fick första gången för att jag inte stod still! I vintras tränade vi med rallysektorn på Visby bk och inför sommarens tävling pluggade jag på reglerna som bara den.

 

Uni löper och vi fick starta sist i bägge klasserna. Ösregn och en lång dag skulle det bli. Men vi plockade godkända resultat i båda klasserna och jag känner äntligen att jag liksom fått kläm på rallylydnaden – jag förstår den nu. Och som ofta när det går upp ett ljus blir det roligt också! Nu är jag pepp på att träna fortsättningsmomenten och planerar in ett par tävlingar till våren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *