Jag lutar åt färskfoder

Häromdagen var jag på Hälsofoderbutiken och fick ett antal frågetecken kring färskfoder och BARF utredda. Den mycket hjälpsamma ägaren tipsade om att det bästa för mig och Gaia nog är att börja med färskfoder för att inte göra en alltför tvär kostomläggning, men också för att jag ska vänja mig vid hanteringen av den här ”nya” sortens mat. Känns också tryggare att starta med ett helfoder (som den här färskvarianten är) än att experimentera med BARF innan jag vet tillräckligt om hundens näringslära. Jag blev himla glad över att det fanns en ”dietvariant” också.

Och så till den delikata frågan om kostnad för detta – det visade sig att det kommer att bli något billigare för mig att utfodra Gaia med färskfoder! Bättre mat till bättre pris, än så länge låter det hela lite för bra för att vara sant.

Men först ska hon knapra sig igenom Eukanubapåsen vi har kvar, förstås.

5 reaktioner på ”Jag lutar åt färskfoder”

    1. Jag tror det heter Nordic Hundfoder, det är blå förpackningar! Enda kruxet är att jag har så himla liten frys :P Blir till att veckohandla typ.

      Precis, tänker också att hon kan få grönsaker och kanske ett kokt ägg emellanåt vid sidan av, för att göra själva smakupplevelsen mer intressant!

  1. Vi körde färskfoder länge till vår Kee och Cazpher. När Kee lämnade oss så gick vi över till torrfoder.

    Men hade vi inte varit iväg så mycket med husvagn osv så hade vi säkert kört vidare med färskfodret. Det va lite bökigt om man säger så att ha färskfoder till två stora rottisar i en vecka eller två ;)

    1. nä, jag kan tänka mig det… Kommer nog få veckohandla! Har en sådan där liten halvfrys med tre fack och jag behöver ju iaf ett till grönsaker och quornfärs till mig själv… ;D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *