Min första kurs som instruktör avklarad

Igår var det avslutning på min kurs i vardagslydnad. Det har varit ett väldigt trevligt gäng med bra hundsyn och mycket vetgirighet som jag har haft förmånen att få jobba med. Sex ekipage totalt och en himla massa retrievers, vilket varit extra trevligt eftersom jag inte jobbat särskilt mycket med den sortens jyckar innan. Kan erkänna att jag efter de här nästan åtta timmarna verkligen förstår charmen med labbar och goldens.

Jag är i huvudsak nöjd med upplägget av kursen men var ju tvungen att speeda upp tempot något för att vara säker på att hinna båda kurserna i tid till examen. Därför har vi träffats två gånger i veckan i totalt en och en halv timma vid varje tillfälle. I framtiden kommer jag att köra fem gånger en timma istället, tror det blir mer fartigt. Men nästa kurs som också är en projektkurs kommer att följa den här första, med några mindre ändringar, i upplägg:

Tillfälle 1
Tema: inlärning, teori: inlärning och positiv förstärkning


Tillfälle 2
Tema: närlydnad, teori: hundens kroppsspråk
Tillfälle 3
Tema: närlydnad fortsättning, teori: friskvård

Tillfälle 4

Tema: avståndslydnad, teori: aktivering

Tillfälle 5
Tema: aktivering

För den som är intresserad finns det fortfarande platser kvar på nästa kurs som börjar i januari.

 

2 reaktioner på ”Min första kurs som instruktör avklarad”

  1. Var sugen på att anmäla mig till den första kursen och får nu tyvärr inse att jag verkligen missat något som jag skulle ha uppskattat till tusen (en massa retrievers i Årsta! Drömmen att få lära känna deras ägare!), problemet då var att jag visste från början att jag skulle missa nästan hälften av träffarna pga att jag och hunden skulle iväg på semesterresa i Norrland. Väl hemkommen och lite landad i verkligeheten igen surfade jag således in på din blogg igen och höll tummarna för att det skulle finnas en favorit i repris. Vilket det ju gjorde, men denna gång är det nog dessvärre också kört 2 av 5 ggr, och det känns ju inget bra, varken för dig som behöver få en bra gruppdynamik för att öva eller för oss som ju såklart vill f ut så mycket som möjligt av kursen. Så jag får alltså vänta återigen, tills du är färdigutbildad och håller fler kurser :)

    1. Ja, det var verkligen retrieverbomb – så himla kul! Du får trösta dig med att inte alla bodde i Årsta ;) Förstår, trist om man missar så mycket – jag kommer att återkomma med kurser nu under våren, hoppas att vi ses då! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *