Strö lite socker

Älskar när Gaia rullar ihop sig som en jäst kanelbulle. Vill liksom strö socker på.

Vi har varit på långpromenad i snöyran. Fem hundmöten i relativt trånga passager men det gick bra vid alla idag. Läste i DN imorse om fallet m Billy, pappillion, som fick svåra skador efter att ha blivit attackerad av en schäfer. Läst flera versioner av det där, bla att Billy var i flexikoppel och att ägaren inte stoppade honom när han sprang fram mot schäfern. Självklart aldrig okej när en hund attackerar, men det är inte svart och vitt heller.

Idag på promenaden kom en mycket ilsken och väldigt liten terrier vrålskällande springande mot oss. Gaia frös.

Jag tänkte på DN-artikeln och på Billy och schäfern.

Baxade oss upp i snön vid sidan av vägen och tryckte så mycket mjukost ur tuben att Gaia nästan fick en kallsup. Lillterriern fortsatte skällandet och att gå framåt. Till sist lyckades matten ropa in den och när de – fortfarande okopplade förvisso – passerade oss bad hon om ursäkt.

Men några stela adrenalinsekunder var det allt.

6 reaktioner på ”Strö lite socker”

 1. Va fin hon är Gaia! Förstår precis känslan :) härligt att hundmötena gick bra!

  Visst är det så, allt är inte svart eller vitt.. Endel kommer ju med sina hundar lösa och låter de springa fram till vilken hund som helst för ”hon/han är så snäll”, men vad vet dom om andra hunden?

  Det är något skumt när jag ska kommentera på din blogg.. Det fungerar inte via Ipaden utan måste gå in via mobilen för att kunna skriva. Vet du om någon annan haft problem?

  SV: Hehe, det kan tyckas opraktiskt men har man vant sig vill man inte vara utan. Med ryggfickan får man med sig ALLT.. ;) Jag har en väst från Hurtta med ryggficka och när jag har den har jag godis, mobil och nycklar i fickorna på magen och i ryggfickan får jag sedan utan problem plats med både långlina (15m) och leksak utan att det känns knöligt. Man får helt enkelt plats med mycket ”i svanken” ;)

 2. Ja precis, har till och med varit med om att andra hussen/matten argumenterat för det. Jag har sagt ”vi vill inte hälsa, hon är väldigt opålitlig” ”men det är säkert ingen fara” har jag fått till svar då och en matte/husse som släppt fram sin vovve… Har gått bra men är himla onödigt.

  hehe, ja då förstår jag! Tar liksom med mig ryggsäcken när långlinan ska med så det här låter mer praktiskt!

  Hm, vad konstigt. Nej, det är ingen annan som sagt något men jag vet att det finns generella problem med Blogger när det gäller kommentarsfunktionen. Vilken domän använder du?

 3. Min domän är hos City network om det var det du menar? :) men bloggar genom wordpress. Kan kommentera på andra Blogger-bloggar via Ipaden så det är lite märkligt.

 4. Kul att du hittat hit!

  Hundöarna är två stycken öar som ligger på drottningholm utanför stockholm. Det är helt underbart där. Massor med hundar och massor med folk och dessutom ett riktigt vackert ställe precis vid drottningholms slott :) Kungen brukar faktiskt vara där och promenera med sina två labradorer! :D

  Rekommenderas starkt om du bor i stockholm eller i närheten :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *