Targetträning och ”rutan”

Igår var en sällsynt dag utan ett möte i sikte så jag passade på att jobba hemifrån. Mysbyxor, gott te och doftljus och en Gaia som var så begränsad av tratten att hon låg helt håglös i soffan. Vid lunch befriade jag henne från lampskärmen och drog till fotbollsplanen för att träna lydnad. Det går sådär just nu, jag är peppad till tusen men Gaia känns ofokuserad och svårmotiverad. Jag har i alla fall bestämt mig för att träna in den där ”rutan” – alltså att hon ska springa iväg till en markerad ruta och ställa sig där på kommando. bland annat för detta ändamål har jag tränat en hel del targeting med henne. Ett litet platslock från en av mina lunchlådor har fått stryka på foten och agera targetplatta. Det är en rolig aktivering inomhus också för den delen! Gaia står i fotposition och jag säger ”touch!”, då springer hon till platslocket och duttar på det med nosen, bara att klicka och snabbt vara framme hos weilern med kycklingkorv. Häromdagen kunde jag börja lägga till ett ”stanna” också när hon rört vid locket och därför tyckte jag det var dags att ”take it outside” så att säga. Det fungerade faktiskt, det gjorde det, men blåst och taxar tog udden av fokuseringen en del. Några tillfällen fick vi till bra i alla fall, men det är tydligt att Gaia tycker sådant här är roligare inomhus än som mer ”seriös” träning ute. Avrundade lunchen med lite lek i skogen på berget istället och sedan var det tratten på och jobb vid datorn som gällde igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *